واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

استقرار مخفیانه حدود ۱۵۰ بمب هسته‌ای در اروپا توسط آمریکا

طبق اطلاعات "کمپین بین‌المللی از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای" (ICAN)، آمریکا مخفیانه حدود ۱۵۰ کلاهک هسته‌ای را در پنج کشور اروپایی مستقر کرده و هزینه صرف شده واشنگتن برای حفظ زرادخانه هسته‌ای، ۵ برابر روسیه و ۴ برابر چین است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 13
کد خبر: ۱۸۹۰۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، "آلیسیا سندرز- زاکره"، هماهنگ‌کننده سیاست و تحقیقات کمپین بین‌المللی از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای (ICAN)، بامداد امروز، سه شنبه، در نشستی با خبرنگاران معتبر مستقر در سازمان ملل از انجمن ACANU اعلام کرد که ایالات متحده بدون اعلام رسمی، حدود 150 بمب هسته‌ای را در پایگاه های هوایی آمریکا در خاک کشورهای بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر کرده است.

 

وی گفت: «در حالی که هیچ تایید یا تکذیب عمومی در خصوص استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکایی در خاک اروپا وجود ندارد، ما می دانیم که سلاح های هسته‌ای ایالات متحده در پنج کشور در سراسر اروپا مستقر هستند: آلمان، بلژیک، هلند، ایتالیا و ترکیه. به عقیده کارشناسان مستقل، حدود 150 کلاهک در پایگاه های هوایی آمریکا در این کشورها مستقر شده است.

 

به گفته سندرز زاکره، استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای اروپایی نگرانی زیادی برای ICAN بوجود آورده است. وی هشدار داد که چنین وضعیتی می تواند خطر بروز یک جنگ هسته‌ای را افزایش دهد.

 

علاوه بر این، مشخص شده است که هزینه صرف شده از سوی ایالات متحده در سال 2022 برای حفظ زرادخانه هسته‌ای این کشور 43.7 میلیارد دلار بوده که تقریباً پنج برابر هزینه روسیه ( به میزان 9.6 میلیارد دلار) و تقریباً چهار برابر بودجه صرف شده جمهوری خلق چین ( 11.7 میلیارد دلار) است. داده‌های که صبح امروز در ژنو توسط مپین بین‌المللی نابودی سلاح‌های هسته‌ای (ICAN) منتشر شده، این مسئله را نشان می‌دهد.

 

ICAN در گزارش سالانه خود اشاره می کند که طی سال گذشته 82.9 میلیارد دلار در سطح جهانی برای برنامه های مختلف مربوط به حفظ زرادخانه‌های هسته‌ای هزینه شده است. طبق این اطلاعات، "ایالات متحده بیش از مجموع سایر کشورهای هسته‌ای در این زمینه هزینه کرده است - 43.7 میلیارد دلار. هزینه های روسیه 22 درصد کمتر از هزینه های ایالات متحده (9.6 میلیارد دلار) و چین بیش از یک چهارم هزینه های ایالات متحده (11.7 میلیارد دلار) بود.

 

طبق داده‌های گزارش ICAN، در کل جهان هزینه اختصاص یافته برای سلاح های هسته‌ای در طول سال 2022 معادل 157664 دلار در دقیقه بوده است. 9 کشور در فهرست ICAN وجود دارد. علاوه بر ایالات متحده، چین و روسیه؛ انگلیس با 6.8 میلیارد دلار هزینه برای حفظ زرادخانه هسته‌ای خود در سال 2022، چهارمین خرج کننده بزرگ جهانی در این رابطه است. پس از آن فرانسه (5.6 میلیارد دلار)، هند (2.7 میلیارد دلار) قرار دارند. اسرائیل (1.2 میلیارد دلار)، پاکستان (1 میلیارد دلار) و کره شمالی (589 میلیون دلار) هزینه کردند.

 

این گزارش همچنین یادآور شده که در سال گذشته، از 82.9 میلیارد دلاری که در سطح جهانی برای تسلیحات هسته‌ای هزینه شده، "بخش خصوصی حداقل 29 میلیارد دلار درآمد داشته است".

 

روز گذشته، موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) نیز گزارش داد که با افزایش تعداد کلاهک‌های هسته‌ای مستقر در بحبوحه درگیری‌های نظامی در اوکراین، قدرت‌های هسته‌ای در حال ارتقای زرادخانه‌های خود هستند. یادآور شده که حدود 2 هزار کلاهک که بیشتر متعلق به ایالات متحده و روسیه است، در حالت آماده باش قرار دارند.

 

در اوایل ماه ژوئن، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا گفت که ایالات متحده به ایجاد یک معماری جدید کنترل تسلیحاتی بین 5 قدرت هسته‌ای با یک رژیم مشترک اطلاع رسانی پرتاب موشک علاقه مند است. واشنگتن همچنین خواهان «توسعه توافقنامه کنترل تسلیحات پس از سال 2026» است.

 

پیش از آن واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، هشدار داد که در صورت وقوع یک جنگ هسته‌ای، هیچ برنده ای وجود نخواهد داشت.در این رابطه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز تاکید کرد که لازم است از هرگونه درگیری نظامی بین قدرت های هسته‌ای، حتی با استفاده از تسلیحات متعارف، اجتناب شود./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار